Smarte ting

Smarthus, tingenes internett, Internet of Things (IoT) er begreper som de fleste har hørt. Mange har også smarthusløsninger og smarthusteknologi i sine hjem uten at man skjønner helt hva det er eller føler at det er noe unikt. Smarthusløsninger og smarthusteknologi er ikke bare en ting og bare et system. Det er gjerne mange forskjellige teknologier og systemer som eksisterer i parallell, men ikke nødvendigvis fungerer eller kommuniserer så godt sammen. Vi i Informasjonskontroll kan hjelpe deg med å få slike systemer til å virke for deg og dine behov ved enten å få tingene til å kommunisere sammen, eller ved å utvikle det du trenger men som kanskje ikke finnes ennå.

Smarte ting

Informasjonskontroll har mange tiårs erfaring med tingenes internet, eller Internet of Things (IoT), og vi ser at dette i bunn og grunn stort sett er det samme som smarthusløsninger og smarthusteknologi. Man benytter stort sett de samme kommunikasjonstandardene, som for eksempel Bluetooth, WiFi, Ethernet og ZigBee, man har de samme behovene for sikker kommunikasjon og man har de samme behovene for sentral datainnsamling og kontroll ved hjelp av for eksempel en server tjeneste i nettskyen. Brukerene vil også gjerne ha tilgang til funksjonaliteten ved hjelp av et web-grensesnitt eller en app.

Informasjonskontroll har erfaring fra alle områder innen smarthusløsninger og smarthusteknologi. Vi utvikler selve enheten som det er behov for, enten fra bunnen av eller ved hjelp av ferdige moduler. Vi utvikler programvare på enhetene som gjør den smart og gir den muligheter til å kommunisere med verden på en sikker måte ved hjelp av den kommunikasjonsstandarden som er mest hensiktsmessig. Vi utvikler serverløsninger i nettskytjenester som Azure eller Google Cloud Platorm (GCP). Og utvikler web-grensesnitt og appen for både iOS og Android som gjør det enkelt for brukerene å få tilgang til løsningen.

Alt dette gjør oss i stand til å være din partner i å utvikle gode og sikre løsninger uansett om man kaller det for Smarthus eller Tingenes Internett.